Skip to main content

Majsai út 87, Szabadka   •   +381 24 576 700   •   osmajsanskiput_su@mts.rs

Általános Iskolák Művészeti Vetélkedője

Az esemény három helyszínen zajlott le: a Majsai Úti Általános Iskolában, a Zeneiskolában és a Kosztolányi Dezső Színházban - attól függően, hogy milyen kategóriáról volt szó.

A versenyzők egyebek mellett képzőművészetben, szavaló- és prózamondásban, fogalmazás- és versírásban, éneklésben, valamint színjátszásban mutatták meg tudásukat.

Az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedője remek lehetőség arra, hogy a gyerekek bemutassák tudásukat. Több témakör közül is tudtak választani a tanulók, a képzőművészet, szavaló- és prózamondás, fogalmazás- és versírás, éneklés, valamint a színjátszás közül.

Triznya Luca, versenyző: „Én Arany János Rege a csodaszarvasról című versét szavaltam. Nagyon tetszett a verseny. Első helyezett lettem.”

Végső Barbara, versenyző: „A képzőművészeti kategóriában indultam és első helyezést értem el. A téma az volt, hogy húsz szavat kellett lerajzolni képeslap formájában.”

A tanárok szerint is nagyon fontos, hogy a gyerekek meg tudják mutatni tehetségüket, ezért már több éve rendszeresen eljárnak az Általános Iskolák Művészeti Vetélkedőjére Temerinből, mondta Nemes Ildikó.

Nemes Ildikó, magyartanár, Kókai Imre Általános Iskola, Temerin: „Az idén tizenkét diákkal érkeztünk erre a versenyre, mindenféle kategóriában megpróbálják magukat a gyerekek.”

 

A gyerekek összesen 10 kategóriában mutatkozhattak be.

De Negri Ibolya, elnök, Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete: „A Majsai Úti Iskolában kezdődött, annak idején 2002-ben, de mára már kinőttük ezt az iskolát így hát a vetélkedő három helyszínen zajlik egy időben. 6 évvel ezelőtt egy Vándordíjjal gazdagodott a rendezvény. Az az iskola fogja a Vándordíjat megszerezni, amelyiknek a diákjai a legtöbb díjat kapják.”

Az idei versenyre 540 diák jelentkezett Vajdaság minden részéről. (Pannon RTV)

https://pannonrtv.com/rovatok/tarsadalom/tizennyolcadik-alkalommal-rendeztek-meg-az-altalanos-iskolasok-muveszeti?fbclid=IwAR17Vh-IbR7Z9lwUd4KXz5P5Q1iMBFSGo8TLo_s6q3TC5Ugh6--IC4RFjAc

Itt vagyunk

Majsai út 87.
24000 Szabadka
Szerbia

Támogatónk:

A honlap kidolgozását a Bethlen Gábor Alap támogattaTartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság