Skip to main content

Majsai út 87, Szabadka   •   +381 24 576 700   •   osmajsanskiput_su@mts.rs

Közösen a jövő iskolájáért

A Majsai Úti Általános Iskola dolgozói már sokadik alkalommal bebizonyították, hogy összetartó közösség. Bognár Beáta, az iskola igazgatója minderről november végén újra meggyőződhetett, amikor is a dolgozók szavazatukkal ismét bizalmat szavaztak neki az intézmény vezetéséhez az elkövetkező négy évre. Korábbi megbízatása alatt az igazgatónő tanúbizonyságot tett kollégáinak arról, hogy a tanítás során szerzett tapasztalatok milyen nagy jelentőségűek egy olyan összetett rendszer működésének az irányításában, mint az iskola.

 • Ez egyértelmű jele annak, hogy a kollektíva hisz Önben és az Ön jövőképében. Hogyan értékelné az elmúlt éveket?
 • Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy iskolánk nyitott legyen a közösség felé, valamint hogy lehetővé tegyük minden tanulónk számára az egyéni fejlesztést annak érdekében, hogy tanulóink a képességeiknek megfelelően tudjanak fejlődni és ezáltal előrehaladni. Ahhoz, hogy a tanulók alapos tudást kapjanak, fontosnak tartjuk a színvonalas oktató-nevelő munkát, melynek érdekében pedagógusaink számos továbbképzésen vettek részt, valamint biztosítjuk a tanításhoz szükséges korszerű oktatási eszközöket. Szeretnénk, ha a szülők megbíznának bennünk, s ha éreznék, hogy iskolánkban a gyermekük jó helyen és biztonságban van. Idén ősszel (újra) megerősítést kaptunk munkánkról: ismét két első osztályunk nyílt szerb és magyar tanítási nyelven. Ha figyelembe vesszük azt, hogy Szabadkán a gyermekek száma az elmúlt években csökkent, akkor ezek az adatok még jelentősebbek. Meggyőződésünk, hogy mindezt együtt értük el minőségi munkával, a megfelelő iskolai feltételek biztosításával, pozitív hozzáállással, valamint a szülőkkel való jó együttműködéssel.
 • Az előző időszakban sokat újult az iskola, nagy beruházásokat hajtottak végre. Melyek azok a változások, amelyekre Ön különösen büszke?
 • Az elmúlt években iskolánk központi épületén új nyílászárókat szereltek be, új gázkazánnal fűtünk, felújítottuk az iskolai napközi épületének tetőszerkezetét, felépítettünk egy kerékpártárolót, megjavítottuk az iskola kerítését és folytattuk a kiépítését, a védőrácsok beszerelésével biztonságosabbá tettük a lépcsőházat. A mozgáskorlátozottak számára lépcsőliftet és akadálymentes feljárót szereltettünk be. Tágas udvarunkban kosárlabda-, tenisz- és röplabdapálya, valamint sportpoligon található. Az iskola modern konyhájában főtt ételt készítenek a gyermekek számára, mindemellett dísztermünk és tornatermünk van lelátóval, sőt falmászó teremmel is rendelkezünk. Tanulóink és dolgozóink elégedettek azzal, hogy tantermeink korszerűen felszereltek, valamint munkakörülményeink kedvezőek és biztonságosak.
 • Hogyan sikerül anyagi forrásokat találni az iskola további fejlesztéséhez?
 • A munkakörülmények javítása és az állandó fejlesztés érdekében figyelemmel kísérjük és részt veszünk az Oktatási, Tudományügyi és Technológiai Fejlesztési Minisztérium, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi Nemzeti Közösségi Titkárság, a Tartományi Energetikai, Építkezési és Közlekedési Titkárság, a Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárság, a Magyar Nemzeti Tanács és a Bethlen Gábor Alapítvány által meghirdetett különféle pályázatokon. Nagyon örülünk, hogy valamennyien felismerték erőfeszítéseinket a színvonalas oktatás elérése, valamint a biztonságos és korszerű munkakörülmények megteremtése érdekében.
 • Szorosan együttműködnek a városi intézményekkel és a helyi közösséggel, a tanárok, a diákok és a szülők együttműködésével pedig szinte minden jeles napot rendezvénnyel ünnepelnek meg.
 • Rendezvényeink igen színesek és változatosak, a szervezésben pedig sokat segítenek a tanítók, tanárok, diákok, valamint a szülők. Mivel tanulóinktól pozitív visszajelzést kapunk az eseményeinkről, arra törekszünk, hogy az iskolai életet érdekes rendezvényekkel tarkítsuk, mint például a multikulturális nap, az ötnapos nyári táborok, a Napsugaras ősz, a karácsonyi vásár, a tematikus nap, a tehetségkutató műsor, a jelmezbál stb. Ezen rendezvények által tanulóinknak lehetőségük nyílik megismerni a különböző népek nyelvét és kultúráját, megismerkednek a régi mesterségekkel és hagyományokkal, erősödik az egymás iránti tolerancia, a kölcsönös megértés, fejlődik a tanulók vállalkozói szelleme is. Jótékonysági rendezvényeken is részt veszünk, illetve szervezünk ilyeneket, pl. a tavaly megrendezett karácsonyi vásáron befolyt összeg egy részéből a Diákparlament és a Szülők Tanácsának beleegyezésével pulzoximétert adományoztunk a Szabadkai Közkórház újszülöttosztályának.
 • Az új mandátum új kihívásokat jelent ...
 • Kihívások vesznek bennünket körül, azonban külön szeretném hangsúlyozni, hogy munkaközösségünk összetartó, és a tenni akarás jellemzi. Fontosnak tartom a ,,csapatépítés” gyakorlatának folytatását alkalmazottaink körében, mert ahhoz, hogy leküzdjük az előttünk álló kihívásokat és elérjük céljainkat, elengedhetetlen a csapatban való gondolkodás és az állandó együttműködés. Büszke vagyok a munkatársaimra, akikkel együtt dolgozhatom, hiszen felelősségteljesen és odaadóan végzik a munkájukat, s mindent megtesznek a tanulók minőségi oktatása és nevelése, készségeik fejlesztése, a felzárkóztatás, valamint a tehetségek kibontakoztatása érdekében.
 • Milyen jövőbeli tervek vannak az iskola fejlesztésével kapcsolatban?
 • A munkakörülmények folyamatos javítása, a tanárok állandó szakmai továbbképzése és az iskola korszerű taneszközökkel való felszerelése hozzájárul a biztonságos és modern munkakörülmények között történő minőségi oktatáshoz. Szeretnénk folytatni a nyílászárók cseréjét, az iskolaudvar körülkerítését és az osztálytermi ajtók cseréjét. Mindezek mellett tervben van az iskolaépület homlokzatának hőszigetelése, a sportpályák felújítása és körülkerítése, energiatakarékos világítótestek beszerelése. Igyekezni fogok a jövőben is, és kollégáimmal mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy iskolánk továbbra is korszerű és biztonságos legyen, egyszóval olyan intézmény, ahol jó lenni, ahova jó érzés tartozni. Nagyon hálás vagyok munkatársaimnak a támogatásukért és az együttműködésükért, mert mindent, amit eddig elértünk, együtt értük el. Ezek közös eredmények, közös sikerek. S büszke vagyok arra, hogy sikerült bebizonyítanunk: együtt, csapatban dolgozva mindent el tudunk érni, ami tanulóink, dolgozóink és iskolánk érdekeit szolgálja.

 

Fotó: Tóth Csaba

Itt vagyunk

Majsai út 87.
24000 Szabadka
Szerbia

Támogatónk:

Iskolánkat a Magyar Kormány támogatjaTartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság

 

The website encountered an unexpected error. Please try again later.