Skip to main content

Majsai út 87, Szabadka   •   +381 24 576 700   •   osmajsanskiput_su@mts.rs

Próba kisérettségi

Kedves nyolcadikosok, amint arról már tudtok, a jelenlegi járványügyi helyzet miatt a próba- kiséreittségit ebben az évben online tartják. Mindegyiktek már az osztályfőnökön keresztül fiókot kapott a www.mojucionica.gov.rs platformon való hozzáféréshez, amelyen keresztül ez a teszt megvalósul. Azt javasoljuk, hogy dolgozzatok egyedül, mert ilyen módon ellenőrizni tudjátok, hogy mennyire álltok készen  a záróvizsga megírására, és hogy még mit kell javítani.

Az online próba a következő dinamika szerint zajlik:

2020. április 22. - Anyanyelv-teszt

2020. április 23. - Matematikai teszt

2020. április 24. - Kombinált teszt

Minden teszt 12 órán keresztül elérhető lesz (8-tól 20-ig), így bármikor hozzáférhető lesz, amikor a műszaki vagy családi feltételek ezt lehetővé teszik.

A www.mojucionica.gov.rs platformon és az osztályfőnök által nektek továbbított fiókon keresztül hozzáférhettek a teszthez.

Minden teszt elején kiválasztod a nyelvet, amellyel a tesztet  szeretnéd megírni.

A teszt kidolgozásához csak egyszer férhetsz hozzá, amely időben korlátozott! Ez azt jelenti, hogy a teszt megnyitásakor, azt a munkára meghatározott határidőn belül ki is kell tölteni. A teszt elején értesítést kapsz a teszt kidolgozására szánt időről.

A teszt eredményeire vonatkozó visszajelzéseket láthatod a teszt megoldására szolgáló 12 órás határidő letelte után, amikor a megoldások rendelkezésre állnak, majd hozzáférhetsz és elemezheted azokat. A fentiekhez ugyanolyan hozzáférési fiókkal jelentkezhettek be a platformon, mint a tesztek megoldásakor.

Mindhárom teszt feladatainak elemzése az RTS 3-on kerül bemutatásra, későbbi meghatározandó időpontban.

Azoknak a tanulóknak, akik nem rendelkeznek az online teszt elvégzéséhez szükséges műszaki lehetőséggel ( akik nem vesznek részt az online próba záróvizsgán ), az iskolák mindhárom tesztet PDF-formátumban rendelkezésükre bocsátanak, a kombinált teszt napján, azaz  április 24-én kinyomtatják és továbbítják a szülőknek (az osztályfőnökkel egyeztetve). Ha lehetséges, a szülők az iskolába eljönnek a tesztekért a biztonsági intézkedéseknek megfelelően. Ajánlott, hogy az osztályfőnökök időben tájékoztassák a szülőket, és gyűjtsenek információkat a nyomtatott tesztek szükségességéről. Ezeket a teszteket a szülők nem küldik vissza az iskolába, de a tanárok az ezekkel a tanulókkal  folytatott rendszeres kommunikáció révén információkat kapnak a teljesítésükről, és ennek alapján útmutatást és tananyagokat nyújtanak - a záróvizsga előkészítéséhez.

Amennyiben nincs feltétel a nyomtatott tesztek átvételére, a tanulók  az RTS-en keresztül láthatják a feladatokat és azok megoldásait.

Mindenkinek sok sikert kívánunk!

 

Itt vagyunk

Majsai út 87.
24000 Szabadka
Szerbia

Támogatónk:

Iskolánkat a Magyar Kormány támogatjaTartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság