Skip to main content

Majšanski put 87, Subotica   •   +381 24 576 700   •   osmajsanskiput_su@mts.rs

Probna mala matura

Драги наши мали матуранти, као што сте већ упознати, због актуелне епидемиолошке ситуације, пробни завршни тест ће се ове године одржати онлајн. Сви сте већ преко ваших одељењских старешина добили налоге за приступ платформи mojaucionica.gov.rs.,преко које ће се и реализовати овај пробни тест. Саветујемo вам да га урадите самостално, јер ћете на тај начин сами себе проверити колико сте спремни за полагање завршног испита и на чему још требате да порадите. Наставите и даље да се припремате за вашим наставницима и сигурни смо да ћете остварити добар резултат на завршном испиту.
Oнлајн пробно тестирање ће бити спроведено по следећој динамици:

22. априла 2020. – тест из српског/матерњег језика

23. априла 2020. – тест из математике

24. априла 2020. – комбиновани тест

Сваки тест вам бити доступан 12 сати (од 8.00 до 20.00) , како бисте могли да му приступе у време кад технички или други организациони или породични услови дозвољавају.

Преко платформе 
mojaucionica.gov.rs и налога који вам је проследио одељењски старешина, приступате решавању тестова.

На почетку сваког теста ћете бирати језик на којем желите да радите тест.

Моћи ћете само једном да приступите решавању теста, које ће бити временски ограничено! То значи да када приступите тесту, морате и да га завршите у року предвиђеном за рад. На почетку теста, добићете обавештење о дужини трајања тестирања.

Повратну информацију о резултатима теста моћи ћете да видите након дванаесточасовног истека времена за решавање теста, када ће решења бити доступна,и тада ћете ће моћи да им приступите и анализирате их. Наведено ће бити могуће логовањем на платформу са истим приступним налогом као и за решавање тестова.

Анализе задатака сва три теста ће бити емитоване и на каналу РТС 3, у терминима који ће накнадно бити утврђени.

За ученике који немају техничке могућности да раде онлајн тест (они који не прате наставу онлајн), школама ће бити на располагању сва три теста у ПДФ формату, на дан комбинованог теста, тј. 24. априла, како би их одштампале и проследиле родитељима. Уколико су у могућности, родитељи могу да дођу до школе и преузму тестове у складу са мерама безбедности и под условом да не буду уведене ригорозније мере забране кретања. Ради ефикасности и што већег обухвата ученика тестирањем, препорука је да школе на време обавесте родитеље и прикупе информације о потребама за штампаним тестовима. Ове тестове родитељи неће враћати школи, већ ће наставници кроз редовну комуникацију са овим ученицима добити информације о њиховом постигнућу и на основу тога дати упутства и материјале за учење – припрему за завршни испит.

Уколико не буду постојали услови за преузимање штампаних тестова, ученици ће преко РТС-а моћи да виде задатке и њихова решења.
Можда вам сада све изгледа компликовано, али с
мо  сигурни  да ћете се снаћи.
За сва питања смо вам доступни у свако доба!

Желимо вам пуно успеха

 

 

Gde se nalazimo?

Majšanski put 87
24000 Subotica
Srbija

Izradu veb-sajta su podržali:

Projekat podržali

Iskolánkat a Magyar Kormány támogatja