Skip to main content

Majšanski put 87, Subotica   •   +381 24 576 700   •   osmajsanskiput_su@mts.rs

Kućni red

KUĆNI RED

 

OŠ „Majšanski put“

Subotica

 

 1. Učenici dolaze u školu, 10 minuta pre početka nastave i u dvorištu  čekaju da ih dežurni nastavnik pusti  da uđu u školsku zgradu.
 2. U slučaju lošeg vremena, učenici mogu da uđu u hol škole pre zvonjenja, uz odobrenje dežurnog nastavnika.
 3. Za vreme malih odmora, od 5 minuta, učenici se zadržavaju u hodnicima, a za vreme velikih odmora od 15 minuta, izlaze na dvorište.
 4. Nakon zvona svako odeljenje, ispred učionice ili kabineta, čeka nastavnika.
 5. U školu se dolazi u prikladnoj odeći i obući, bez šminke i skupocenog nakita.
 6. Učenici čuvaju red i čistoću u školi (zabranjeno je unošenje semenki u školu, polivanje vodom i slično), imovinu škole i estetski izgled školskih prostorija, kao i svoj lični pribor. U slučaju načinjene štete posledice snosi počinilac ili odeljenje (naknada materijalne štete).
 7. Učenik se zadržava u krugu škole dok za njega traje nastava.
 8. U toku nastave učenici samo sa posebnom dozvolom nastavnika (po mogućnosti odeljenjskog starešine) mogu napustiti krug škole.
 9. Strogo je zabranjeno roditeljima i drugim licima da ulaze u učionice i da remete održavanje nastave.
 10. U slučaju da učenik dolazi u školu biciklom, mora ostaviti isti na mesto gde je to dozvoljeno i obezbediti ga zaključavanjem, jer za nestanak bicikla škola ne odgovara.
 11. U krugu škole je zabranjeno korišćenje mobilnih telefona, vokmena i drugih elektronskih uređaja.
 12. U krug škole je strogo zabranjeno unošenje oružja, municije, petardi, noževa ili drugih predmeta kojim može da se ugrozi ili povredi drugo lice.
 13. U krug škole je strogo zabranjena upotreba alkohola, duvana, narkotičkih sredstva ili psihoaktivnih supstanci, kao i podstrekavanje, pomaganje i davanje učenicima istih.
 14. Svaki oblik diskriminacije i nasilja ( omalovažavanje, isključivanje i izdvajanje lica od ostalih, nasilno ponašanje, tuča, zlostavljanje ) je strogo zabranjen u školi, od strane učenika prema drugim učenicima, nastavnicima, zaposlenima i drugim licima.
 15. Pridržavanje pravila kućnog reda je obaveza svakog učenika i svih zaposlenih u školi, a kršenje istog povlači odgovornost učinioca.
 16. Učenici, dežurni nastavnik i svi zaposleni su dužni da odmah obaveste direktora škole o zapažanjima koja nisu u skladu sa kućnim redom.

   

                                                                                                                                                Direktor škole

Beata Bognar

Gde se nalazimo?

Majšanski put 87
24000 Subotica
Srbija

Izradu veb-sajta su podržali:

Projekat podržali

Iskolánkat a Magyar Kormány támogatja