Skip to main content

Majšanski put 87, Subotica   •   +381 24 576 700   •   osmajsanskiput_su@mts.rs

Kućni red

KUĆNI RED

 

OŠ „Majšanski put“

Subotica

 

 

 

1. U školu učenik stiže 10 minuta pre početka nastave i u dvorištu čeka da dežurni    nastavnik pušta učenike u zgradu.

2. U slučaju lošeg vremena učenici mogu ulaziti u hol pre zvonjenja uz odobrenje dežurnog nastavnika.

3. Za vreme kratkih odmora od 5 i 10 minuta učenici ostaju u svojim učionicama, a za vreme velikih odmora od 15 minuta izlaze na dvorište.

4. U školu se dolazi u prikladnoj odeći i obući, bez šminke i skupocenog nakita.

5. Učenici čuvaju red i čistoću u školi (zabranjeno je unošenje semenki u školu, polivanje vodom i slično), imovinu škole i estetski izgled školskih prostorija, kao i svoj lični pribor. U slučaju načinjene štete posledice snosi počinioc ili odeljenje (naknada materijalne štete).

6. Učenik se zadržava u krugu škole dok za njega traje nastava.

7. U toku nastave učenici samo sa posebnom dozvolom nastavnika (po mogućnosti odeljenjskog starešine) mogu napustiti krug škole.

8. Strogo je zabranjeno roditeljima i drugim licima da ulaze u učionice i da poremete nastavni čas.

9. U slučaju da učenik dolazi u školu biciklom, mora ostaviti isti na mesto gde je to dozvoljeno i obezbediti zaključavanjem, jer za nestanak bicikla škola ne odgovara.

10. Zabranjeno je u krugu škole korišćenje mobilnih telefona, vokmena i drugih elektronskih uređaja.

11. U krug škole je strogo zabranjeno unošenje oružja, municije, petardi, noževa ili drugog predmeta kojim može da ugrozi ili povredi drugo lice.

12. Strogo je zabranjena u krugu škole upotreba alkohola, duvana, narkotičkog sredstva ili psihoaktivne supstance, kao i podstrekavanje, pomaganje i davanje učeniku iste.

13. Svaki oblik diskriminacije i nasilja ( omalovažavanje, isključivanje i izdvajanje lica od ostalih, nasilno ponašanje, tuča, zlostavljanje ) je strogo zabranjen u školi od strane učenika prema drugim učenicima, nastavnicima, zaposlenima i drugim licima.

14. Pridržavanje pravila kućnog reda je obaveza svakog učenika i svih zaposlenih u školi, a kršenje istog povlači sa sobom odgovornost učinioca.

15. Učenici, dežurni nastavnik i svi zaposleni su dužni da odmah informišu direktora škole o zapažanjima koja nisu u skladu sa kućnim redom.

 

 

Direktor škole:

Bognar Beata

Gde se nalazimo?

Majšanski put 87
24000 Subotica
Srbija

Izradu veb-sajta su podržali:

Projekat podržali

Iskolánkat a Magyar Kormány támogatja