Skip to main content

Majšanski put 87, Subotica   •   +381 24 576 700   •   osmajsanskiput_su@mts.rs

Razglednica s izleta

Mnoge vojvođanske škole učestvovale su u izletima koje je organizovao Mađarski nacionalni savet.

Učenici su imali priliku da upoznaju svoju domovinu, i mogli su da prošire znanje iz poznavanja društva. O onome što su doživeli nastala su ostvarenja koja su prikazana na susretu u Osnovnoj školi „Majšanski put". Najbolji radovi su nagrađeni.

Izloženo je 163 pojedinačna rada i 19 grafika, ali je to tek delić onoga što su učenici pripremili nakon zajedničkih izleta. Nagrađeni su pojedinačni i kolektivni radovi koje su pristigli u Mađarski nacionalni savet. Među njima je i rad Dore Zindler, iz OŠ „Jovan Mikić". Nagradu je dobila i Ana Koloži, iz iste škole: „Nacrtala sam tvrđavu u Baču, kako tamo šetamo, ušli smo u tvrđavu i razgledamo je".

„Za nas je velika čast što smo domaćini manifestacije povodom izleta u organizaciji Mađarskog nacionalnog saveta. Mnogo učenika je tim povodom došlo u našu školu iz mnogih vojvođanskih gradova i naselja", rekla je Beata Bognar, direktorica škole „Majšanski put".

Brojni doživljaji obogatili su ove učeničke izlete, naglasila je Marta Petkovič, član Izvršnog odbora MNS-a.

„Deca se raduju onome što su doživeli i otvoreni su prema svetu. Verujem da je potrebno da upoznaju vrednosti Vojvodine, njenu istoriju i prirodne lepote, jer deca malo znaju o Vojvodini", izjavila je Marta Petkovič, član Izvršnog odbora MNS-a.

Mađarski nacionalni savet će i naredne godine organizovati ove izlete uz podršku mađarske vlade, čulo se na događaju.

Gde se nalazimo?

Majšanski put 87
24000 Subotica
Srbija

Izradu veb-sajta su podržali:

Projekat podržali

bga_logo