Skip to main content

Majšanski put 87, Subotica   •   +381 24 576 700   •   osmajsanskiput_su@mts.rs

Sto deset godina OŠ "Majšanski put"

Osnovna škola "Majšanski put" proslavila je u sredu, 21. marta, 110 godina postojanja. U čast jubileja, u svečanom holu je upriličen prigodan program koji je okupio mnogobrojne goste, od predstavnika gradskih institucija, preko bivših radnika škole a danas penzionera, zatim roditelja, đaka i ostalih prijatelja koji su uvek uz nas i spremni da nam pruže podršku.

Pozdravljajući zvanice, Beata Bognar, direktorica Škole, govorila je o prošlosti OŠ "Majšanski put", ali i podsetila na ciljeve i zadatke koji nju i njene kolege čekaju u budućnosti. Cilj je savremena škola koja obrazuje, vaspitava i sprema generacije za neka nova vremena.

Prisutnima se obratila i Anika Jeras, predsednica Izvršnog odbora Mađarskog nacionalnog saveta, koja je istakla značaj osnovnoškolskog obrazovanja i ulogu škole u životu mladog čoveka.

Svečanoj priredbi prisustvovali su još Marta Petkovič, članica IO Mađarskog nacionalnog saveta, Timea Horvat, pomoćnik gradonačelnika, Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, Magda Fehervari, predstavnica Sekretarijata za društvene delatnosti, Akoš Ujhelji, član GV zadužen za oblast privrede, prof. dr Valerija Pinter Krekić, prodekan Učiteljskog fakulteta na mađarskom jeziku, Atila Kikić, predsednik Školskog odbora OŠ "Majšanski put", i Sandra Ćevap, predsednica Saveta roditelja maše škole.

Učenici i njihovi učitelji i nastavnici pripremili su bogat program.

Fotografije možete pogledati u Galeriji.

Gde se nalazimo?

Majšanski put 87
24000 Subotica
Srbija

Izradu veb-sajta su podržali:

Projekat podržali

bga_logo